Ledové víno je pro vinaře risk, který se vyplatí: Nabízí totiž nepřekonatelný zážitek
Vinobraní je u konce, přesto některé hrozny na vinicích zůstávají. Ten správný glanc jim totiž dodají až první mrazy. Proces vzniku ledového vína je riskantní. Réva totiž čelí řadě nástrah, od hniloby až po poškození vlivem počasí. V případě, že však hrozny „ve zdraví“ přejdou teplotou pod mínus 7 stupňů, vzniká exkluzivní produkt, který se řadí na špici nejžádanějších typů vín na světě.
Banánové víno budí zvídavost: Překoná věhlas jablečného cideru?
Vinaři i zarytí milovníci vína možná právě pláčou. Po medovém vínu, vínu z červené řepy, rakytníku anebo jablek přichází další extravagantní počin. Víno banánové… a prý má takové ohlasy, že si dost možná získá své místo na výsluní i u nás.