Manažer kreativní kuchyně Miroslav Šole: Levitate je cesta za nepoznaným zážitkem
Jestli jste si doposud mysleli, že něco víc než michelinská restaurace neexistuje, jste na omylu. Na konci Pařížské ulice s dechberoucím výhledem na Pražský hrad a Vltavu totiž stojí kreativní kuchyně Levitate, která se jako jediná může pyšnit titulem s michelinským puncem Creative Cuisine by Michelin. Kuchyni vládne asijská ruka, okořeněná skandinávskou ideou neplýtvání a zároveň se tu citelně ctí i odkaz k českým chutím. A je překvapivé. Jak se všechny tyto tři záležitosti náramně doplňují.
Inovativní šéfkuchař Tomáš Kohút: České gastro-scéně chybí odvaha, já využívám i umělou inteligenci
Šéfkuchař Tomáš Kohút zazářil na pražské kulinární scéně jako kometa. Jeho nápady, které tahá z rukávu jako kouzelník, dělají z komorního konceptu restaurace Triton jeden z nejmodernějších a nejzábavnějších podniků v metropoli. Za převratným kuchařským rukopisem stojí nejen jeho horkokrevná povaha, ale také vnitřní nastavení dělat všechny věci trochu jinak.