Testovali jsme těstoviny – bezvaječné, vaječné i vaječné semolinové: Výsledky vás překvapí
V rámci našeho testu jsme otestovali 12 různých druhů vaječných a semolinových vaječných těstovin zakoupených na trhu v ČR. Každý typ těstovin má jiný typ užití a mírně odlišné výživové hodnoty. Níže proto uvádíme základní charakteristiku.
Výběr těstovin je umění: Jejich kvalitu poznáte až po uvaření
Sušené těstoviny patří podle platné legislativy mezi potraviny, které nesmí obsahovat žádné přídatné látky, jsou non „e“. Spotřebitelská kvalita těstovin se od ostatních cereálních výrobků liší tím, že při nákupu tohoto vždy baleného zboží není zřetelný rozdíl na první pohled. Ani datum výroby nedává pro kupujícího jednoznačně užitečné informace. Teprve po kulinární přípravě, se zjistí spotřebitelská jakost, která závisí zejména na recepturním složení a tvaru.
Vařit těstoviny al dente není jen frajeřina: Můžete i zhubnout
Rozvařená fašírka přirozeně neláká nikoho. Přesto je u těstovin ještě jeden důvod, proč dodržet způsob přípravy al dente - tedy na skus. Prozradíme jen, že vaše tělo vám za to poděkuje...