Evropská zelená opatření pod palbou kritiky: Potravináři jsou proti
Nová pravidla zelené transformace, přílišná byrokracie, zdlouhavé schvalovací procesy i přemíra kontrol. To jsou hlavní potíže, se kterými se v současnosti potýkají české potravinářské podniky a které komplikují jejich rozvoj. Potravinářská komora České republiky upozorňuje, že současný tlak na zelenou politiku a přemíra administrativy mohou způsobit úpadek českého potravinářství.
Máslo v hodnotě zlata: Proč se jeho cena šplhá i na 70 korun?
Zatímco v posledních několika měsících cena másla nijak nekolísala, nyní spotřebitelé zaznamenávají její růst. „Kostka“ jde pořídit i za 70 korun. Důvodem je podle odborníků vyšší cena mléčného tuku, která se projevila v celé Evropské unii.
Lepší jídlo ve školách? Potravinářská komora se bude podílet na změně spotřebního koše
Na ministerstvu zdravotnictví se konala Meziresortní pracovní skupina pro problematiku institucionálního stravování, kde byl oficiálně představen pracovní návrh vyhlášky č. 107/2005 Sb. o školním stravování, jejíž součástí je i nový spotřební koš pro školní jídelny a další jídelny institucionálního stravování.