Jste to, co jíte? Kateřina Cajthamlová přibrala 10 kilo, teď jí diváci vrací úder
Odbornice na výživu a známá tvář pořadu Jste to, co jíte, se v poslední době ocitla v centru veřejné pozornosti. I když dlouhá léta radila divákům, jak zdravě hubnout a vést vyvážený životní styl, sama prošla osobní změnou, která rozhodně nevyvolala obdiv…
Pečení není těžké, vyžaduje ale přesný postup, míní majitel mlýna Daniel Perner
Kynuté těsto je základem mnoha oblíbených pokrmů – od nadýchaných buchet a křupavé pizzy po slavnostní vánočky a mazance. Ale jak dosáhnout toho, aby bylo vždy perfektní? Klíčem je nejen kvalitní mouka a správné kvasnice, ale také precizní technika. Jak říká Daniel Perner, pekař a majitel mlýnu Pernerka: „Základem úspěchu je správná volba mouky a pečlivé dodržení postupu, který zaručí, že těsto vykynuté na správnou míru bude mít tu nejlepší strukturu.“
Catering slavných: Spousta chilli pro Beyoncé i vykuřování šalvějí po jídle u Lady Gaga
Svět slavných osobností je plný extrémů – a to platí i pro jejich požadavky během natáčení. Běžná jídla či jednoduché občerstvení? Kdepak! Pro hvězdy platí zcela jiná pravidla. Mariah Carey například potřebuje záplavu bílých růží a exotického ovoce dokonale nakrájeného na stejné kousky. Beyoncé si zase nedokáže představit pauzu bez pořádné zásoby pálivých omáček, které má neustále na dosah ruky. A Johnny Depp? Ten trvá na tom, aby raut připomínal karibskou hostinu, která ho vrátí zpět do světa „Pirátů z Karibiku.“
Keith Lee zachraňuje malé podniky před krachem, ale… uvařit umí sotva vajíčka
Bývalý MMA zápasník Keith Lee hledal na sociálních sítích původně způsob, jak se vypořádat se svou sociální úzkostí. Síla, kterou nakonec našel, však není jen psychického charakteru. Jeho prezentace lidi natolik uchvátila, že jej dnes sleduje více než 15 milionů uživatelů, kteří dychtivě čekají na jeho ochutnávky těch nejpodivnějších kombinací chutí. Z recenzenta, který sedí ve svém autě a nekomplikovaně sdílí dojmy z jídla, se navíc stal zachránce malých podniků a restaurací, které díky němu znovu ožívají.
Galerie: Amatérská cukrářka upeče bazén i loď Pirátů z Karibiku: Svět obdivuje její mistrovská díla
Kristina Dolnyk, cukrářka původem z Ukrajiny, se svou tvorbou překračuje hranice běžného cukrářství. Její výtvory působí jako umělecká díla – až je těžké uvěřit, že jsou vůbec jedlé...
Bořek Slezáček: Pavouky jsem zvládl, ale pro nášup už jsem si nešel
Upřímný a trochu sarkastický, takový je Bořek Slezáček (56). Muž mnoha tváří exceluje na divadelních prknech, filmech, seriálech a natáčí se zahraničními produkcemi. V soukromém životě je otec dvou synů a milující manžel. S ničím se příliš nepáře a jako jeden z mála říká věci na rovinu. Jaký má názor na současnou situaci a proč ho slovo zážitková gastronomie přivádí doslova do mdlob?
Michaela Kuklová: Udržují mě geny, střídmá strava, neustálá činnost a hlavně radost ze života
Talentovaná herečka, ale také malířka, Michaela Kuklová (56), si v životě prošla nelehkým obdobím. Možná právě proto si tak moc dokáže vychutnat každý den od svítání do soumraku. Ví totiž moc dobře, že na světě existuje jediná věc, které se nejde přejíst, a to je štěstí a radost.
Slavní v rolích destilérů: Kdo všechno má značku prémiového alkoholu?
Tak tomu se teprve říká láhev s hvězdným otiskem! Do alchymie výroby prémiového alkoholu totiž začínají pronikat i jména z červeného koberce. Vlastní drink s charakteristickými rysy vystihujícími jejich osobní preference má George Clooney, Ryan Reynolds, Bob Dylan i rapper Post Malone.
Herečka Zdeňka Žádníková-Volencová: Fast food bych nikdy nesnědla!
Mnozí z nás si Zdeňku Žádníkovou-Volencovou vybaví jako jednu z hrdinek kdysi velmi úspěšného seriálu Rodinná pouta. Od té doby ale herečka ušla dlouhou cestu. Exceluje na prknech, co znamenají svět, založila vlastní nadaci, nebo organizuje letní festival hudby. Také miluje poctivou domácí kuchyni…
Monika Leová: Otevření restaurace na spadnutí?
Bývalá moderátorka Monika Leová (32) si dává od televizní obrazovky delší dobu pauzu a naplno se věnuje rodině. Nedávno k dceři Mie totiž přibyl i malý Maxík. Zdá se ale, že Monika má i přes práci maminky na plný úvazek elánu a odhodlání dost. Nejenže svými vtipnými videi stíhá denně bavit přes 150 tisíc fanoušků, možná ale nebude trvat dlouho, a ukáže se i jako šéfka restaurace s vietnamskými vlivy. Kořeny se nezapřou, tatínek navíc skvěle vaří.