Aperitiv a digestiv nejsou jen výsadou smetánky: Proč by neměly chybět při žádné velké hostině?
Kapka alkoholu se hodí - před jídlem i po něm. Dobré podniky ctí původní tradici svrchovanosti zcela automaticky a svým…
Sezóna svařáku je tady! Nepoctivci si pořádně namastí kapsy, spotřebitelé to často nepoznají
Když staří Římané vymysleli svařené víno, patrně vůbec netušili, že jeho věhlas neuhasne ani v dalších tisíciletích a že bude…
Catering slavných: Spousta chilli pro Beyoncé i vykuřování šalvějí po jídle u Lady Gaga
Svět slavných osobností je plný extrémů – a to platí i pro jejich požadavky během natáčení. Běžná jídla či jednoduché…
Žádné „ošklivky“ na pultech: Proč v supermarketu vidíme jen dokonalou zeleninu?
Možná jste si toho už všimli: jdete do supermarketu a všechna zelenina vypadá stejně. Mrkve jsou rovné a stejně dlouhé,…
Čaj jako vzpruha pro zdraví? Jenže, co když je to přesně naopak?
V posledních letech se v souvislosti s čajem řeší nejen jeho zdravotní přínosy, ale také rizika spojená s potenciálně škodlivými…
Chili Ta promluvila o těžkých začátcích v Čechách: Šílené mrazy na stánku
Kuchařka s vietnamskými kořeny Chili Ta (33) září nejen v kuchyni, ale i na parketě. Přijala totiž výzvu bojovat po…
18 halloweenských rychlovek aneb Ještě to stíháte
Halloween může být hektický, zvlášť když se vracíte z práce a děti už se těší na strašidelný večer plný dobrot…
Kávovary na čerpacích stanicích nejsou bez rizik: Nebezpečí skrývá zejména mléčná tryska
Káva se po ránu určitě hodí, záleží však na tom jaká a odkud. Pro ty, kteří se denně pohybují autem,…
Raději rybu z volného odlovu? Ještě jednou to promyslete aneb Fakta, která změní váš názor
Nedávná zpráva zveřejněná Organizací pro výživu a zemědělství OSN (FAO) a Světovou zdravotnickou organizací (WHO) ukazuje, že chované mořské plody…
Snažíte se vyhnout masu z Ukrajiny nebo Polska? Ovál vám nic neřekne
V České republice se dlouhodobě řeší otázka původu masa, zejména pak kuřecího. Legislativa totiž umožňuje na tzv. oválu uvádět jen…
I žampiony jsou jedovaté, ví to však jen 32 procent populace
Podle průzkumu z roku 2021 má povědomí o jedovatých žampionech jen každý třetí člověk. Rizika jejich konzumace jsou značně podceňovaná,…
Vrchol sezóny láká do lesů i české hvězdy: Zmařený úlovek Bendové a pusto prázdno u Kuklové
Záliba v houbaření se nevyhýbá ani slavným! Jejich instagramové profily totiž praskají ve švech houbovými úlovky. Kdo našel houbu a kdo…