Každý pokrm je zároveň uměleckým dílem! Šéfkuchař Lubomír Dolejš si každé jídlo připraví po chuťové stránce a pak přichází náčrty na papír samotného uspořádání na talíři. Vše musí spolu absolutně souznět. Právě díky tomu se z restaurantu Deer stalo oblíbené gastronomické místo v centru historické Prahy.

Nový impuls

Lze tvrdit, že pod taktovkou Lubomíra Dolejše Deer rozkvetl. Díky diplomatické práci obou rodičů žil v New Yorku a poté ve Vídni. Po návratu domů se rozhodl vystudovat kuchařinu. První prací, která ho velmi ovlivnila, byla v Restaurantu Šípek Bistrot, kde tehdy působil Miroslav Kalina. Právě on a hostující michelinský šéfkuchař pomohli Lubomírovi zcela pochopit krásu kuchařského umu. Poté následovaly pracovní zkušenosti ve zvučných podnicích jako U Malířů či v Obecním domě. Nyní zakotvil v restauraci DEER a změnil celé menu k obrazu svému.

Lubomír Dolejš miluje všechny kulinářské styly, rád se navrací k tradici. Menu doplňují moderní pokrmy s vlastnoručním rukopisem a nevšedním stylingem, který si Lubomír osvojil při mnohých cestách do zahraničí, jelikož právě cestování je jeho velkou vášní. Všechny položky od předkrmů po dezerty mají jedno společné, a to kvalitní a čerstvé suroviny.

Na Svatého Martina

Blíží se oblíbený listopadový svátek. Svatý Martin přiveze kromě prvních vloček také husí hody. V restaurantu Deer to nebude jinak. Od 8. do 11.11.2024 bude kromě stávající nabídky speciální husí menu, které lze ochutnat po jednotlivých chodech či zvolit celé menu.

Exkluzivní chutě začínají rolkou z husích prsou plněnou nádivkou z husích jater, koňakem, bylinkami, anglickou slaninou, hruškovým chutney, fíky a brusinkovým gelem. Na menu nesmí chybět tradiční husí kaldoun s játrovými knedlíčky. Zlatým husím chodem je konfitované husí stehno s červeným zelím, jablky ve víně a máslovými noky, které doplňuje vídeňská cibulka. Jako dezert je symbolicky zařazena Variace mini Svatomartinských koláčků.

Výtečná nabídka, kterou si nemůžete nechat ujít. Zážitek v celoročním atriu či v odděleném soukromém Jay room salonku zaručen.

Cena celého menu 1195Kč.