Archivy

Pečení není těžké, vyžaduje ale přesný postup, míní majitel mlýna Daniel Perner
Pečení není těžké, vyžaduje ale přesný postup, míní majitel mlýna Daniel Perner

Kynuté těsto je základem mnoha oblíbených pokrmů – od nadýchaných buchet a křupavé pizzy po slavnostní vánočky a mazance. Ale jak dosáhnout toho, aby bylo vždy perfektní? Klíčem je nejen kvalitní mouka a správné kvasnice, ale také precizní technika. Jak říká Daniel Perner, pekař a majitel mlýnu Pernerka: „Základem úspěchu je správná volba mouky a pečlivé dodržení postupu, který zaručí, že těsto vykynuté na správnou míru bude mít tu nejlepší strukturu.“

Markéta Hrubešová: Smysl vaření hledá v jednoduchosti
Markéta Hrubešová: Smysl vaření hledá v jednoduchosti

Herectví je radost, jídlo je vášeň. A když se obě cesty protnou, vytvoří dokonalé předpoklady pro to najít štěstí v jeho nejchutnější formě. Herečka, moderátorka, autorka knih, a hlavně zapálená kuchařka Markéta Hrubešová si ráda odpočine při vaření od hraní, stejně jako při hraní od vaření. Jak sama přiznává, má to skvěle vymyšlené.