Archivy

7 kulinárních tipů pro náročné: Večeřet můžete na mořském dně i v solném dole
7 kulinárních tipů pro náročné: Večeřet můžete na mořském dně i v solném dole

Pokud chcete prožít nevšední kulinářské dobrodružství, vyzkoušejte restaurace, kde se propojuje výjimečná kuchyně s místy, která mají vlastní duši a atmosféru. Od podmořského světa, přes jeskyně a ledovce až po historické kláštery – tady je sedm míst, kde jídlo povýší na nezapomenutelný zážitek.

Foodinspektor: Lanýžové hody v Tritonu nezklamaly
Foodinspektor: Lanýžové hody v Tritonu nezklamaly

Při návštěvě restaurace Triton jsem se okamžitě ocitla na vskutku jedinečném místě. V secesní jeskyni pod Václavským náměstím tato restaurace nabízí nezapomenutelný gastronomický zážitek.

Restaurace mohou najít záchranu v rozvozu: Objednávky v zimě rostou až o 30 %
Restaurace mohou najít záchranu v rozvozu: Objednávky v zimě rostou až o 30 %

Uzavření letních zahrádek znamená pro mnoho restaurací výrazný pokles tržeb, a to v průměru až o 35 %. S příchodem chladných měsíců se ale situace mění, kdy dochází k nárůstu objednávek přes rozvoz o zhruba 30 %. Vyplývá to z průzkumu společnosti Objednáme, která poskytuje digitální objednávkové systémy pro restaurace. Kombinace dat z objednávkového systému a odpovědí od restaurací z dotazníku ukazuje, že vlastní rozvozy mohou být klíčovým nástrojem, jak vyrovnat pokles tržeb způsobený sezónními faktory.

Foodinspektor: Jídlo v Deeru je jako obraz, šéfkuchař si ho předem kreslí
Foodinspektor: Jídlo v Deeru je jako obraz, šéfkuchař si ho předem kreslí

Restaurant Deer v Michalské ulici jen pár kroků od Staroměstského náměstí nabízí vytříbenou gastronomii pod vedením šéfkuchaře Lubomíra Dolejše. Jeho um je dechberoucí a každý pokrm vypráví svůj příběh. Surovina od lokálních farmářů se mísí s jinou a rázem vzniká umělecké dílo na talíři.

Manažer kreativní kuchyně Miroslav Šole: Levitate je cesta za nepoznaným zážitkem
Manažer kreativní kuchyně Miroslav Šole: Levitate je cesta za nepoznaným zážitkem

Jestli jste si doposud mysleli, že něco víc než michelinská restaurace neexistuje, jste na omylu. Na konci Pařížské ulice s dechberoucím výhledem na Pražský hrad a Vltavu totiž stojí kreativní kuchyně Levitate, která se jako jediná může pyšnit titulem s michelinským puncem Creative Cuisine by Michelin. Kuchyni vládne asijská ruka, okořeněná skandinávskou ideou neplýtvání a zároveň se tu citelně ctí i odkaz k českým chutím. A je překvapivé. Jak se všechny tyto tři záležitosti náramně doplňují.