Spadla klec! Inspekce konečně zakázala prodej bonbonů s výtažkem z muchomůrky
Prodeji bonbonů s výtažkem z jedovaté muchomůrky červené konečně odzvonilo. Státní zemědělská a potravinářská inspekce zakázala prodej všech výrobků s…
Prime drinky děti milují, ale víte, že mohou být nebezpečné?
Mladá generace šílí! Zamilovala si totiž hydratační nápoje propagované českými i světovými influencery známé pod názvem Prime. Aktuálně je k…
Vyšší DPH na slazené nápoje je nesmyslné, varuje prezidentka Potravinářské komory
Potravinářská komora České republiky (PK ČR) zásadně odmítá aktivitu ministerstva zdravotnictví pro zavedení speciálně daně na slazené nápoje. Ta by…
Tatarák už dávno není jen o mase: Je to ale OK?
Doby, kdy svrchovanost ukládala, kolik mil se musí nacválat s flákotou kvalitního hovězího pod sedlem tak, aby pro ni kuchaři…
Pijete v létě ledové nápoje? Osudovou chybu dělá 8 z 10 lidí
Hromady ledu do pití a hlavně žádné polévky, na ty je přece moc velké horko! To je patrně běžná praxe…
Pijeme vodu otrávenou hromadou léků? Jsou v ní prý antibiotika i antikoncepce
Berete antikoncepci, antibiotika a možná i léky proti bolesti… a to dokonce, aniž byste o tom věděli, léčiva jsou totiž…
Neapol jako kolébka pravé pizzy: Národní klenot provází receptura z 18. století
Cinkání sklenic, hukot veselých debat, šumění moře a vůně dřeva z rozpálené z pece. Taková je Neapol, Italy jediná uznávaná kolébka…
Přidávání hmyzího proteinu potravin zvýší podíl bílkovin a zdravých tuků ve stravě
Červi, cvrčci anebo sarančata se zatím objevují spíš jen na talířích odvážlivců. I když nutno dodat, že se jejich stavy…
Zákaz HHC bonbónů skoro nic neřeší: Děti ohrožují nové deriváty
Aféra s HHC medvídky, po kterých zkolabovalo několik dětí, je ještě v živé paměti a už se řeší další nebezpečná…
Markéta Hrubešová: Smysl vaření hledá v jednoduchosti
Herectví je radost, jídlo je vášeň. A když se obě cesty protnou, vytvoří dokonalé předpoklady pro to najít štěstí v…
Kupujete tmavé pečivo? Nemusíte mít vyhráno, některé je jen obarvené karamelem
Pečivo představuje základní složku stravy pro široké spektrum populace, a proto je zásadní porozumět jeho kvalitativním rozdílům. V poslední době…
Vařit těstoviny al dente není jen frajeřina: Můžete i zhubnout
Rozvařená fašírka přirozeně neláká nikoho. Přesto je u těstovin ještě jeden důvod, proč dodržet způsob přípravy al dente - tedy…