„Někdy si prostě potřebujete dát celou okurku,“ říká mladý influencer, který si své jméno postavil na tisíci a jednom receptu, jehož hlavní dominantou je obyčejná okurka. Jako nadšenec do jednoduchých a zdravých receptů se podělil o postup na neobvyklý okurkový salát na thajský způsob. Jeho experiment se stal takřka přes noc virálním hitem a co víc? Desítky, stovky a posléze tisíce lidí přijaly jeho výzvu, k dnešnímu dni je k dispozici pod jedním hashtagem díky těmto aktivitám už celkem obsáhlý lexikon okurkových receptů.
@logagm Cucumber is backkkkk
Jeho koncept se přitom opírá snad o to nejjednodušší, co si ve světě gastronomie můžete představit. Žádná tepelná úprava, nulový čas strávený v kuchyni, použití základních ingrediencí a příprava tak snadná, že už to snad více ani nejde. Recepty Logana Moffitta obvykle obsahují jen několik základních přísad, které má téměř každý doma, jako jsou sůl, chilli, majonéza nebo sezamový olej, což s přihlédnutím k faktu, že okurka je navíc cenově a snadno dostupná zelenina, zvedlo enormní vlnu zájmu.
Během noci hvězda
Svůj první okurkový recept publikoval na začátku léta 2024. Během pouhých 3 měsíců se zaspal mezi řady nejvíce prosperujících influencerů vůbec. A nedávno se objevil i na stránkách magazínu o nejvlivnějších lidech světa Forbes. „Když jsem natáčel první video, moc jsem o tom nepřemýšlel, jen jsem se snažil, aby to bylo zábavné trochu jiným způsobem,“ uvedl skromně. Evidentně ale našel díru na trhu. Neexistuje totiž nikdo, kdo by za tak krátký čas nashromáždil přes 6,6 milionu sledujících.
@logagm Lox bagel cucumber salad>>
Krátce po tom, co se recepty Logana Moffitta staly populárními, se objevily zprávy, že kvůli jeho úspěchu dochází k nedostatku okurek na Islandu. I když někteří farmáři a odborníci upozorňují, že letní nedostatek okurek je na ostrově běžným jevem, prodej ingrediencí jako sezamového oleje a různých druhů koření se v důsledku Moffittovy popularity zdvojnásobil.
Díky rostoucí popularitě a pozitivním reakcím na jeho recepty se mladý Kanaďan rozhodl transformovat svou vášeň na byznys. Vytvořil značku zaměřenou na prodej specializovaných okurkových produktů, jako jsou domácí okurkové džemy, marinády a zálivky. Kromě toho začal také nabízet online kurzy vaření, ve kterých se zaměřuje na kreativní využití okurek v kuchyni.
Zdraví zaručeno
Nad jeho aktivitami navíc zaplesají i srdce nutričních specialistů. Okurky jsou výjimečně hodnotnou potravinou s mnoha přínosy. Obsahují až 95 procent vody, což z nich činí skvělý „nástroj“ hydratace, jsou také bohaté na vitamíny, zejména vitamín K a C, které posilují imunitu a zdraví kostí. Díky antioxidantům mohou okurky pomáhat tlumit záněty a chránit buňky před poškozením volnými radikály. Vysoký obsah vlákniny podporuje trávení a reguluje chuť k jídlu.