Testovali jsme paštiky: Výrobci stále rozšiřují nabídku
V rámci testu bylo hodnoceno celkem 12 paštik. Přičemž hodnocenými parametry byly senzorická analýza výrobku, nutriční a jakostní parametry jednotlivých výrobků hodnocené pomocí laboratorních rozborů a deklarace složení výrobků uváděná výrobci. Byl také proveden mikrobiální rozbor výrobků. Jak si vedly výrobce zakoupené v běžné tržní síti?
Byrokratická past pro podniky i hrozba neúnosných cen
Vyjednavači Evropského parlamentu a členských zemí v tomto týdnu našli shodu na odložení začátku platnosti takzvaného odlesňovacího nařízení o jeden rok.
10 potravin, které možná denně nejíte, ale měli byste to změnit
Sestavili jsme seznam 10 potravin, které možná zbytečně přehlížíte, ale jejich zdravotní přínosy rozhodně nelze podcenit. Ačkoliv jsou často opomíjené, každá z nich má hodně co do sebe. Je Jsou plná živin, které podporují imunitu, zlepšují trávení a dodávají energii. Co kdybyste je teď zařadili do svého jídelníčku a začali těžit z jejich pozitivních účinků?
Ranní šálek kávy? Brzy bude jen pro boháče
Cena kávy arabica i robusta lámou rekordy a kávoví giganti varují před těžkými časy. Špatné počasí v hlavních producentských zemích zvedá obavy z budoucí produkce, zatímco spotřebitelé se připravují na další zdražování. Jaké dopady bude mít krize na váš oblíbený šálek kávy?
Štědrovečerní večeře vyjde skoro na 900 korun, přesto jíme nejlevněji
Česká štědrovečerní večeře pro průměrnou čtyřčlennou rodinu letos zdraží meziročně o přibližně dvě procenta a dosáhne ceny 869 korun. Nárůst cen se tak výrazně zpomalil oproti loňsku, kdy šlo o 16 procent. Tyto údaje vyplývají z analýzy obchodní a investiční platformy eToro, kterou poskytla ČTK. Studie sledovala cenový vývoj ve 12 zemích. Nejvyšší náklady na štědrovečerní večeři zaznamenalo Španělsko, zatímco nejvýraznější zdražení o téměř 30 procent očekávají ve Velké Británii.
Správná teplota: Ochrání bezpečnost, zaručí kvalitu
Bezpečnost potravin je v dnešní době klíčovým tématem pro všechny, kdo se podílejí na jejich výrobě, skladování a přípravě. Moderní technologie přinášejí řešení, která pomáhají efektivně sledovat podmínky a dodržovat přísné hygienické normy. Díky přesným a spolehlivým přístrojům je možné zajistit kvalitu potravin od příjmu surovin až po jejich podávání zákazníkům.
Potravinová bezpečnost v ohrožení! Kvůli dohodě MERCOSUR
Dohoda mezi Evropskou unií a zeměmi Mercosur (Brazílie, Argentina, Paraguay, Uruguay) vyvolává u českých zemědělců značné obavy, především kvůli rizikům pro místní zemědělský sektor. Jedním z hlavních problémů je, že země Mercosur mají nižší výrobní náklady, méně přísné předpisy na ochranu životního prostředí, hygienické normy a pracovní podmínky. To činí jejich produkty, jako je hovězí maso, sója nebo cukr, levnějšími a konkurenceschopnějšími na trhu EU. Čeští zemědělci se obávají, že nebudou schopni těmto levnějším dovozům konkurovat.
Jste to, co jíte? Kateřina Cajthamlová přibrala 10 kilo, teď jí diváci vrací úder
Odbornice na výživu a známá tvář pořadu Jste to, co jíte, se v poslední době ocitla v centru veřejné pozornosti. I když dlouhá léta radila divákům, jak zdravě hubnout a vést vyvážený životní styl, sama prošla osobní změnou, která rozhodně nevyvolala obdiv…
Je možné jíst každý den fastfood a přitom zůstat zdravý? Výzkum, který mění pohled na věc
Experiment Johna Cisny, učitele přírodních věd na střední škole v Iowě, způsobil skoro celosvětové „haló“. Podle výsledků jeho osobního bádání je totiž možné kvalitně přežívat jen na Junk Food. Má to ale háček!