Foodinspektor: Jídlo v Deeru je jako obraz, šéfkuchař si ho předem kreslí
Restaurant Deer v Michalské ulici jen pár kroků od Staroměstského náměstí nabízí vytříbenou gastronomii pod vedením šéfkuchaře Lubomíra Dolejše. Jeho um je dechberoucí a každý pokrm vypráví svůj příběh. Surovina od lokálních farmářů se mísí s jinou a rázem vzniká umělecké dílo na talíři.
„Zdravá“ strava nemusí stát majlant: Objevte kouzlo tzv. Meal-prep
Sociální sítě jsou přeplněny informacemi. Bohužel, často zcela nesmyslnými. A tak není ani těžké nabýt dojmu, že zdravá strava rovná se nutridrinky, proteinové pudinky a spoustu potravinových doplňků, nebo že bez dostatku exotického ovoce, neobvyklých druhů zeleniny a drahých darů moře pomalu nelze přežít. To je ovšem představa velmi mylná. Zdravý a pestrý způsob stravování totiž nemusí být vůbec drahý a (světe, div se) obejde se i bez speciálních výrobků…
Herečka Zdeňka Žádníková-Volencová: Fast food bych nikdy nesnědla!
Mnozí z nás si Zdeňku Žádníkovou-Volencovou vybaví jako jednu z hrdinek kdysi velmi úspěšného seriálu Rodinná pouta. Od té doby ale herečka ušla dlouhou cestu. Exceluje na prknech, co znamenají svět, založila vlastní nadaci, nebo organizuje letní festival hudby. Také miluje poctivou domácí kuchyni…
Aristokraté věděli, jaký poklad mají na stole: Raci překvapí jedinečnou chutí
Slabost pro ně měl Karel IV. i František Josef I. a je zřejmé, že to nebyli jediní panovníci, jejichž oku lahodil pohled na tabuli plnou vařených raků. Raci totiž byli odjakživa aristokratickou pochoutkou. Z českých jídelníčků téměř vymizeli. Přitom je to škoda, jde o lahůdku, která má rozhodně co nabídnout a navíc – rozhodně není nedostižná.