Archivy

I žampiony jsou jedovaté, ví to však jen 32 procent populace
I žampiony jsou jedovaté, ví to však jen 32 procent populace

Podle průzkumu z roku 2021 má povědomí o jedovatých žampionech jen každý třetí člověk. Rizika jejich konzumace jsou značně podceňovaná, je přitom dokázáno, že mohou způsobit stejně závažné zdravotní potíže jako hřib satan.

I jedlé houby představují zdravotní riziko: Časovaná toxická nálož?
I jedlé houby představují zdravotní riziko: Časovaná toxická nálož?

Příroda k nám byla letos opravdu štědrá. Odborníci dokonce uvádějí, že výskyt hub je letos až o 30 % vyšší než v minulých letech, což přirozeně znamená jediné – nebudou se stíhat zpracovávat bezprostředně po sběru. Uchovávat je lze i na „později“, aby byla ale zajištěna jejich bezpečnost, je nutné dodržovat správnou praxi skladování.