Nemá žádné cukrářské školy, přesto by strčila do kapsy mnohé světově proslulé cukráře. Během pár let si Kristina díky výjimečnému talentu vytvořila pověst inovátorky. Byla první na světě, kdo začal vyrábět takzvané „vodní dorty“. Ať už jde o ztvárnění akvárií nebo podmořského dna, jejich hyper-realistické pojetí je dotaženo do poslední rybí šupinky i odlesku mořského korálu.
Kristina pracuje s obrovským nasazením, v jednom z rozhovorů pro agenturu Reuters přiznala, že je do své profese tak zapálená, že mnohdy pracuje i 12 hodin v kuse. „Ideální je, když můj den končí o půlnoci, ale obvykle končím kolem druhé hodiny ráno.“ O tom, že by si k sobě přizvala další spolupracovníky a rozjela úspěšnou firmu, ale neuvažuje. Obává se, že by její práce tratila, delegování lidí by ji prý navíc připravilo o relax, který jí její tvorba přináší.
Žádné rychlokvašky
Inspiraci čerpá i z umění, filmů nebo přírody. Každý dort je pro ni výzva. Má jen jednu zásadu. „Moc se mi líbí, že každý dort je jedinečný. Nikdy nedělám dvakrát stejný, to by mě nebavilo,“ říká Kristina. Vytvoření jednoho takového díla může trvat i několik dní, obvykle však tři.
Co se týče samotných ingrediencí, nejraději prý pracuje s čokoládou. Každý cukrář vám patrně potvrdí, že práce s ní nepatří zrovna k nejjednodušším disciplínám. Z čokolády vytvořila také svoje doposud nejsložitější dílo, které sama považuje za hřeb své kariéry. Šlo repliku slavné lodi Black Pearl z filmu Piráti z Karibiku.
Čekací listina
Pokud byste se rozhodli si takový hyper-realistický dortík objednat, měli byste co nejdříve začít uvažovat nad závaznou objednávkou, a to s více než ročním předstihem. Zájem o její práci je tak obrovský, že objednávky má naplánované na dlouhé měsíce dopředu a její dorty si objednávají i významní klienti z celého světa, včetně Ruska, Německa a USA.