„Nikdy jsem nemusela držet žádnou dietu. Jsem jedlík,“ říká s úsměvem herečka, kterou si diváci pamatují nejen z filmového plátna, ale i z řady divadelních rolí. „Přiberu snad jen na dovolené. Jakmile se vrátím do Prahy a ke stresu, kila jdou sama dolů,“ dodává s odzbrojující upřímností.

Balet, který zůstal v těle

Fišerová pochází z umělecké rodiny, a tak není divu, že k pohybu i estetice měla blízko odmalička. „Balet jsem milovala, začala jsem s ním v pěti letech. Byla jsem pro něj ideální – drobná, štíhlá, disciplinovaná. Nikdy jsem nepotřebovala speciální jídelníček, ale viděla jsem, jaká je to dřina. Balet je řehole, tělo je nástroj, který se nesmí zanedbat,“ vzpomíná.

Možná i díky těmto začátkům se její přirozená štíhlost udržela dodnes. Nejsou za ní diety ani hladovky, spíš přirozený režim a pohyb. „Jím menší porce, ale častěji. Nikdy se nepřejím, to by mi bylo fyzicky nepříjemné,“ vysvětluje.

Sladkosti jako životní vášeň

Zatímco mnohé herečky se sladkostem vyhýbají obloukem, Bára se netají tím, že je doslova její závislostí. „Jsem na sladké. Miluju čokoládu, zmrzlinu, oplatky. Po mamince mám štíhlost v genech, takže si to můžu dovolit,“ říká s úsměvem. Přitom ale dodává, že jídelníček nijak dramaticky nemění ani s ročními obdobími: „V létě jím víc ovoce a zmrzliny, v zimě čokoládu a oplatky. Ale že bych přecházela na nějaké detoxikační kúry, to opravdu ne.“

Snídaně považuje za malý rituál dne. „To je pro mě základ. Snídaně je moment, kdy si člověk srovná myšlenky, nabere sílu a připraví se na celý den. To nikdy nevynechám,“ zdůrazňuje.

Zelenina? Ani náhodou!

A teď přichází část, která by mohla šokovat výživové poradce. „Nikdy nejím zeleninu,“ přiznává bez rozpaků. „Mám to po mamince, která nejí ani ovoce. Není to póza, tělo to prostě nepřijme. Nemůžu to spolknout, ani kdybych chtěla.“

Místo klasického bramborového salátu tak na Vánoce připravuje vlastní verzi: „Pro mě a maminku dělám salát s ořechy, česnekem a zakysanou smetanou. Je to naše tradice a chutná skvěle.“

Co nikdy neochutná?

„Možná bych měla problém s hmyzem,“ směje se. „Vím, že je to budoucnost, že má spoustu výhod, ale prostě ne. Na to nejsem připravená. Jinak ochutnám všechno – mám ráda lokální kuchyně a ráda zkouším, co lidé jedí jinde. Ale brouky si nechám ujít.“