Zprávu o Bouškové původně přinesl deník Blesk.cz, který s odvoláním na anonymní zdroj uvedl, že herečka má potíže se zdravím, jež ji údajně přiměly k tomu, aby zvážila konec své účasti v pořadu. Tato spekulace se objevila po odvysílání speciální letní epizody, ve které Boušková spolu se svým manželem, hercem Václavem Vydrou, vařila pro televizní diváky. Někteří fanoušci si v diskuzích všimli, že Boušková nevypadala tak energicky, jak ji obvykle znají, což podnítilo dohady o jejím zdraví.

Domněnky však rychle rozptýlil sám Václav Vydra, který v rozhovoru pro ŽivotvČesku.cz uvedl: „Je to naprostý nesmysl. Natáčíme dál a vůbec nemáme v plánu s pořadem končit. Jana normálně pracuje a nic se nemění. V pondělí jsme točili další díly a další natáčení nás čeká. Diváci se nemají čeho obávat,“ řekl Vydra s tím, že jeho žena se při natáčení speciálního dílu mohla zdát unavenější kvůli vysokým teplotám, které tehdy panovaly. „Bylo horko, a to na ni mohlo působit. Ale určitě to neznamená žádný vážný problém,“ dodal.

Televize Prima, která pořad Prostřeno! vysílá, se ke spekulacím oficiálně nevyjádřila, ale nepotvrdila žádné změny ve složení moderátorů. „Neposkytujeme k tomu žádné komentáře, jedná se jen o dohady,“ uvedla Klára Kotábová z PR oddělení televize.

Manželé Boušková a Vydra jsou s pořadem spojeni už více než 15 let a patří mezi jeho neodmyslitelnou součást. Navzdory nedávným spekulacím tedy fanoušci Prostřeno! mohou zůstat klidní – herečka Jana Boušková nadále pokračuje v natáčení a pořad se bude i nadále vysílat bez přerušení.