Herečka Zdeňka Žádníková-Volencová: Fast food bych nikdy nesnědla!
Mnozí z nás si Zdeňku Žádníkovou-Volencovou vybaví jako jednu z hrdinek kdysi velmi úspěšného seriálu Rodinná pouta. Od té doby ale herečka ušla dlouhou cestu. Exceluje na prknech, co znamenají svět, založila vlastní nadaci, nebo organizuje letní festival hudby. Také miluje poctivou domácí kuchyni…
Banánové víno budí zvídavost: Překoná věhlas jablečného cideru?
Vinaři i zarytí milovníci vína možná právě pláčou. Po medovém vínu, vínu z červené řepy, rakytníku anebo jablek přichází další extravagantní počin. Víno banánové… a prý má takové ohlasy, že si dost možná získá své místo na výsluní i u nás.
Dana Večeřová: Potravináři jsou připraveni pomoci, podporují dobrovolníky i zasažené osoby
Řada výrobců potravin a balených vod poskytuje nebo bude poskytovat zásoby potravin a balených vod do krizových oblastí, které byly zasaženy extrémními srážkami a povodněmi. Oznámila to Potravinářská komora ČR, ve které jsou podniky sdružené. Potravinářské firmy spolupracují s potravinovými bankami, Hasičským záchranným sborem ČR nebo na lokální úrovni se starosty jednotlivých obcí.
Slané se slaným a sladké se sladkým? A co takhle naopak?
Že musíme kombinovat jen sladké se sladkým a slané se slaným? Upusťte od stereotypů a vydejte se na dobrodružnou cestu, která vás přesvědčí, že i zdánlivě nesourodé chutě můžou mít jedinečný glanc.
Obávaná cukrovka: Můžete ji mít ze dvou plátků šunky denně?
Konzumace zpracovaného nebo červeného masa zvyšuje riziko cukrovky, přičemž pouhé dva plátky šunky denně zvyšují riziko tohoto onemocnění o 15 procent. Na základě rozsáhlé studie, které se účastnily na dva miliony lidí po celém světě, to uvádí vědecký tým vedený výzkumníky z Cambridgeské univerzity