Italům se právě protáčí panenky: Češi by na pizzu dali klidně řízek
Původem italská pizza si našla cestu do srdcí Čechů a stala se jedním z nejoblíbenějších pokrmů v zemi. Přestože v žebříčku našich nejoblíbenějších jídel stále drží prim česká klasika – svíčková, řízek, guláš a knedlo-vepřo-zelo, tak mezi nejprodávanější jídla v restauracích pizza bezesporu patří. A získává si další příznivce, zejména u mladší generace, protože je často volbou občerstvení pro neformální setkání s přáteli nebo při sledování filmu a sportovních událostí. Přestože klasické italské receptury jsou stále populární, podle společnosti Objednáme si český trh vyvinul své vlastní preference a chutě.
Neapol jako kolébka pravé pizzy: Národní klenot provází receptura z 18. století
Cinkání sklenic, hukot veselých debat, šumění moře a vůně dřeva z rozpálené z pece. Taková je Neapol, Italy jediná uznávaná kolébka pizzy, která se tu s precizností dělá už od 18. století tradičním způsobem.