Raději rybu z volného odlovu? Ještě jednou to promyslete aneb Fakta, která změní váš názor
Nedávná zpráva zveřejněná Organizací pro výživu a zemědělství OSN (FAO) a Světovou zdravotnickou organizací (WHO) ukazuje, že chované mořské plody obsahují nižší hladiny škodlivých kontaminantů, jako jsou dioxiny, polychlorované bifenyly (dl-PCB) a metylrtuť, ve srovnání s těmi, které jsou uloveny ve volné přírodě. Tento dokument se opírá o nejnovější vědecké poznatky a zohledňuje jak zdravotní rizika spojená s konzumací ryb a mořských plodů, tak i jejich přínosy pro lidské zdraví.
Fámy z lososové farmy: Utrápené ryby a jejich zbídačené maso
Život lososů je velmi pestrý – rodí se v řece, většinu života tráví v moři a poté se vracejí proti proudu řek na místo, kde se narodili, aby zde vyvedli další generaci. Tedy takový je koloběh, pokud ryba žije volně v přírodě. Většina lososů, kteří se ocitnou na našich stolech, ale pochází z farem. Ty se čas od času ocitají pod palbou kritiky. Je ale oprávněná?