Kvalita vody může být po povodních mizerná: Je čas na sanace studní
Jedním z řady problémů, které musí řešit majitelé studní v oblastech postižených povodněmi, je znovuobnovení kvality vody a zejména pak…
Nákup privátních značek je trendem, mohou ale z trhu vytlačit značkové výrobky
Prakticky všichni spotřebitelé (99 procent) v ČR nakupují podle zjištění společnosti NielsenIQ (NIQ) potraviny, které spadají mezi takzvané privátní značky…
Stravování ve školních jídelnách volá po změně, přesolování je ale mýtus
Jedním z často zmiňovaných zdravotních rizik je nadměrný příjem soli, stejně tak je nám často předkládáno, že se v naší…
Nenechávejte v lese léčivé houby: Kde se ukrývají?
I když se za hlavní sezónu ke sběru hub všeobecně považují podzimní měsíce, zkušení houbaři dokáží najít dostatek hub celoročně.…
Privátní značky bodují u spotřebitelů: Kdo ale stojí za jejich výrobou?
Poté, co se ceny potravin v naší zemi aktuálně stabilizovaly a některé z nich i poměrně výrazně poklesly, vzrostla poměrně logicky spotřebitelská…
Cena za kilogram jablek má přesáhnout 50 korun: Pravda, nebo ne?
I když je zatím stále poněkud předčasné činit nějaké zásadnější cenové závěry, lze do konce letošního roku, ale zřejmě ještě…
Máte rádi Pribináček? Mlékárna naplní 280 kelímků za minutu
Tvaroh, smetana a cukr – to jsou základní složky ve světě i v Evropě originálního mlékárenského produktu s názvem Pribináček. Jeho výroba…
Umělá inteligence je skvělá, zároveň jde ale o nástroj klamání spotřebitelů
Zavedení umělé inteligence má nesporné výhody například při řízení objednávek, inventuře zásob nebo odbavování nákupů. Stejně jako může být však…
Stejný produkt, ale dvakrát tak dráž? Víme, kde hledat klíč
Jednou z otázek, které si kladou spotřebitelé nejen v ČR, jsou často velmi se lišící ceny potravin (a nápojů) od…