Autorem tohoto barokního přepychu je šéfkuchař Marc Guibert, který spojil čtyři druhy nejkvalitnější belgické čokolády s vrstvou šampaňského želé, jež v sobě ukrývá tóny broskve, pomeranče a whiskey. Dezert je sestaven na piškotovém základu typu joconde, dekorován ručně vyráběnými květinami, jemnými lístky z 24karátového jedlého zlata a na závěr korunován dvoukarátovým diamantem. A právě ten je klíčem k výsledné cenovce – spolu s faktem, že k dezertu je servírováno i vzácné víno Château d’Yquem, jeden z nejprestižnějších sladkých sauternes na světě.
Pudink je nabízen pouze na objednávku – a to minimálně tři týdny dopředu. Přesto však dodnes nebyla zaznamenána žádná skutečná objednávka. Zůstává tak v poněkud zvláštní poloze – jako kulinářská relikvie své doby, připomínající, že v gastronomii už dávno neplatí jen pravidla chuti, ale také spektáklu, exkluzivity a symbolického nadhodnocení.
Abychom byli fér – Lindeth Howe Country House není v žádném případě kýčovitý podnik. Naopak, jde o tradiční hotel s historickým šarmem, kdysi vlastněný Beatrix Potterovou, autorkou pohádek o králíčkovi Petrovi. Ovšem i tak vyvstává otázka: kdo by byl ochoten za čokoládový dezert zaplatit obnos, za který by šlo pořídit „fungl“ nové auto?
Gastronomie ve své nejextravagantnější podobě často balancuje na hranici umění, absurdity a marketingového gesta. V tomto případě se zdá, že poslední slovo má právě ta reklama. Možná ani nevadí, že pudink zatím nikdo neochutnal – důležité je, že se o něm píše, mluví a sní. Jako o zlatém pokladu, který existuje, i když nikomu nikdy nezářil na talíři.