Boston Market má od svého založení v Newtonville, Massachusetts, v 80. letech desítky poboček po celé USA (za nejvíce jich mají v Kalifornii, Texasu nebo na Floridě) a slavnost postupně převzaly restaurace i domácnosti, které tento jednoduchý, ale vydatný pokrm rády uchopily jako příležitost k oslavě rodinné pohody a kvalitní, ale snadno dostupné kuchyně .
Pečení kuřete na rožni má ale mnohem starší kořeny. Evropské kuchařské tradice jej znaly už ve středověku a v Česku se dvakrát otáčející kuřata stala běžnou součástí slavnostních obědů i pouťových stánků už v 19. století. Zásluhou praktických domácích rožňů se fenomén rozšířil i do 90. let, kdy se rozvinul retail s plynovými a elektrickými grily. Dnes se setkáme s rotisserie kuřaty na rodinných slavnostech, trzích i supermarketech – jde o koncept, který přetrvává, protože právě kombinace křupavé kůže a šťavnatého masa je natolik atraktivní, že spojuje generace i kultury.