Varovné štítky na potravinách? Výhružky na jídlo nepatří!
Světová zdravotnická organizace (WHO) vyzývá členské státy k zavedení jasného a srozumitelného označování výživových hodnot na obalech potravin a nápojů.…
Dmitrij Lipovskij: Hydroponické pěstování zeleniny šetří vodu a energii
Že k pěstování bazalky nebo rajčete potřebujete záhon nebo aspoň truhlík se zeminou už dávno neplatí. Při takzvaném hydroponickém pěstování…
Češi na talíři: Ceny jídla versus jeho výživová hodnota – co ovlivňuje naše volby?
I když se v poslední době mírně zvyšuje zájem o zdravé stravování, stále přetrvává tendence k odbývání stravy, tvrdí Aneta…
Méně než procento! Supermarkety se na plýtvání podílejí nízkou měrou
Obchodní řetězce a online supermarkety obvykle vyhodí méně než jedno procento z celkového objemu nabízených potravin. Tyto informace poskytli prodejci…
Nákupní koš: Poctivá rajská bez práce, exkluzivní foie gras i sladká tečka, co vám zamotá hlavu
Sledujeme novinky a trendy ze světa potravin a o to nejlepší se neváháme podělit. Tady jsou favorité tohoto měsíce...
Kaprům chutná konopí: Vědci hledají udržitelný zdroj bílkovin
Výzkumníci z Mendelovy univerzity se zaměřili na alternativní zdroje bílkovin pro výživu hospodářských zvířat a ryb, konkrétně zkoumají využití výlisků…
SIAL Paris: přední světový veletrh potravinářských inovací oslaví historické 60. výročí.
Veletrh SIAL Paris 2024 je připraven přivítat více než 7 500 vystavovatelů z více než 200 zemí, přičemž se očekává,…
Dýně (nejen) na víně a další podzimní dobroty
Podzim bez dýně je jako podzim bez barevného listí – něco zásadního by chybělo. Královna sezóny přináší nejen příjemné zpestření…
Konec nízkým výnosům: Chmelaři budou moci zdarma využívat aplikaci řízenou AI
Čeští chmelaři začali využívat novou inovativní aplikaci, která by měla výrazně stabilizovat produkci a výnosy chmele. Aplikace, vyvíjená tři roky,…
Výrobce klobás s listerií začal jednat: Příští šarže bez obav
Společnost, která dodala do sítě eshopů Rohlík.cz nebezpečné klobásy, vydala oznámení o preventivních opatřeních v souvislosti s výskytem bakterie Listeria…
I voda ovlivňuje účinek léků: Chybu při jejich zapíjení dělá každý druhý
Češi nejsou v zapíjení léků moc příkladní. Některá zjištění jsou přímo alarmující, protože pokud neužíváme léky správně, nemusí ani správně…