Foodinspektor: Lanýžové hody v Tritonu nezklamaly
Při návštěvě restaurace Triton jsem se okamžitě ocitla na vskutku jedinečném místě. V secesní jeskyni pod Václavským náměstím tato restaurace…
Itálie tvrdě odmítá Nutri-Score: Degraduje prý tradiční speciality
Italská ústava volá po změně! Problém se týká přijetí barevně kódovaného označení potravin známé pod označením Nutri-Score. Podle odpůrců systém…
Chcete doopravdy zhubnout a nabrat svaly? Osvojte si pojem energetická bilance
Odborníci na výživu popisují pojem energetická bilance jako klíčový faktor v regulaci tělesné hmotnosti. Zakládá se na poměru mezi energetickým…
Mysleli jste si, že nejvíce bakterií je na prkénku od WC? Omyl, časovanou bombou je houbička na nádobí!
Většina lidí by pravděpodobně označila záchodové prkénko za nejšpinavější místo v domácnosti. Tento zažitý mýtus ale vyvracejí četné vědecké studie.…
Foodinspektor: Jídlo v Deeru je jako obraz, šéfkuchař si ho předem kreslí
Restaurant Deer v Michalské ulici jen pár kroků od Staroměstského náměstí nabízí vytříbenou gastronomii pod vedením šéfkuchaře Lubomíra Dolejše. Jeho…
Spropitné nedávají jen držgrešle? V některých zemích se ani neočekává
Spropitné se obvykle dává personálu jako poděkování za poskytnuté služby. Jeho výše a očekávání se liší napříč zeměmi a kulturami,…