Články autora Jana Čiháková

Přidaný cukr, ředění vodou i hrozny nepocházející z Čech: Poznáte kvalitní burčák?
Přidaný cukr, ředění vodou i hrozny nepocházející z Čech: Poznáte kvalitní burčák?

Letos si burčák užíváme podstatně dříve. Podle vyjádření Svazu vinařů zhruba o 20 dní. Jako burčák se smí na českém…

Vejce v ceně zlata končí, cena klesne díky nové vyhlášce: Řetězce se ale vzpouzí
Vejce v ceně zlata končí, cena klesne díky nové vyhlášce: Řetězce se ale vzpouzí

Připravovaná vyhláška ministerstva zemědělství, která umožní skladovat vejce při vyšších teplotách, sníží cenu českých vajec v obchodech, řekl prezident Svazu…

Tukužroutská polévka je skvělá: Až na to, že nepožírá tuky, ale svalovou hmotu
Tukužroutská polévka je skvělá: Až na to, že nepožírá tuky, ale svalovou hmotu

Tukužroutská polévka je často zmiňována jako zázračný způsob, jak rychle shodit přebytečná kila. Tento koncept slibuje dramatický úbytek váhy během…

E-shop Košík doplatil na fatální chybu! Stála ho 2 miliony
E-shop Košík doplatil na fatální chybu! Stála ho 2 miliony

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) udělil internetovému obchodu s potravinami Košík.cz pokutu ve výši 1,8 milionu korun za zneužití…

Kuřecí steak, steak z telete anebo vejce na biftecích: Proč se kuchařům právě ježí chlupy?
Kuřecí steak, steak z telete anebo vejce na biftecích: Proč se kuchařům právě ježí chlupy?

Steak je jedním z nejčastěji zneužívaných pojmů v gastronomii. Ačkoliv většina lidí si pod tímto termínem představí plátek hovězího masa,…