Rivella zesnul v pátek 14. února, přesně deset let po smrti Michela Ferrera, tehdejšího šéfa společnosti a vizionáře, s nímž společně Nutellu vytvořil. Právě Ferrero byl tím, kdo měl obchodní vizi, ale bez Rivellovy technologické expertízy by se ikonická pomazánka nikdy nedostala na stůl milionů domácností po celém světě.

Jako technický ředitel měl Rivella klíčový podíl nejen na receptuře Nutelly, ale i na vývoji dalších produktů, které dnes patří k symbolům značky Ferrero – například bonbonů Mon Chéri nebo čokoládové řady Kinder. Ve firmě strávil celý svůj pracovní život, až do odchodu do důchodu v roce 1993.

Historie čokoládových pomazánek sahá v severní Itálii hluboko do minulosti. Už v 19. století se zde z ekonomických důvodů míchaly mleté lískové oříšky s kakaem, čímž vznikl základ pro pozdější nugátové krémy, jakým je například gianduia. Ferrero tuto tradici povýšilo na novou úroveň – místo tabulek čokolády začalo směs plnit do sklenic, což změnilo způsob konzumace.

První sklenice Nutelly sjely z výrobní linky v roce 1964. Původně se produkt prodával pod názvem Supercrema, jenže tehdejší italská legislativa zakazovala používání slova „super“ v názvech potravin. Název se proto musel změnit – Ferrero vsadilo na kombinaci anglického „nut“ (ořech) a italské koncovky „-ella“, čímž vznikl název, který se později stal synonymem pro celý segment oříškovo-nugátových pomazánek.

Dnes je Ferrero jedním z největších potravinářských koncernů světa s ročním obratem přesahujícím 18 miliard eur. Nutella se prodává ve více než 160 zemích a ročně jí Ferrero vyrobí kolem půl milionu tun. Ačkoliv složení pomazánky zůstává obchodním tajemstvím, jedno je jisté – zhruba čtvrtina světové produkce lískových oříšků putuje právě do tohoto sladkého fenoménu.