Kokosové kuličky alá Rafaelo

Tento rychlý recept je ideální pro milovníky kokosu a navíc nepotřebujete troubu!

Ingredience:

  • 200 g strouhaného kokosu
  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
  • Pro obměnu: můžete přidat kakao nebo ořechy.

Postup:

  1. Smíchejte kokos se slazeným kondenzovaným mlékem.
  2. Ze směsi tvořte malé kuličky a obalujte je ve strouhaném kokosu.
  3. Nechte kuličky ztuhnout v lednici.

Medové perníčky 

Perníčky jsou stálicí na vánočním stole, a v tomto receptu stačí místo másla použít řepkový olej.

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 lžíce medu
  • 100 ml řepkového oleje
  • 2 vejce
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička jedlé sody

Postup:

  1. V míse smíchejte všechny suché ingredience.
  2. Přidejte vejce, olej a med. Vypracujte těsto, které necháte odpočinout v lednici alespoň 2 hodiny.
  3. Rozválejte těsto na plát a vykrajujte tvary. Pečte při 180 °C asi 10 minut.

 

Linecké cukroví bez mléka a másla

Tento recept ocení nejen vegani, ale všichni, kdo hledají jednoduché a zdravější alternativy.

Ingredience:

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g cukru
  • 100 ml řepkového oleje
  • 50 ml vody
  • Džem na slepení

Postup:

  1. Smíchejte mouku a cukr, postupně přilévejte olej a vodu, dokud nezískáte hladké těsto.
  2. Těsto nechte chvíli odpočinout, poté ho rozválejte a vykrajujte tvary.
  3. Pečte při 170 °C asi 10 minut. Po vychladnutí slepujte džemem.

Arašídové hrudky s čokoládou

Jednoduchý recept, který ocení všichni milovníci ořechů.

Ingredience:

  • 200 g arašídového másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 150 g rozpuštěné hořké čokolády
  • Hrubě nasekané ořechy nebo sušené ovoce (volitelné)

Postup:

  1. Smíchejte arašídové máslo s cukrem.
  2. Tvořte malé hrudky a namáčejte je v rozpuštěné čokoládě.
  3. Nechte ztuhnout na pečicím papíře v lednici.

Marshmallow v čokoládové krustě

Jednoduché a zatraceně dobré

Ingredience:

  • 200 g marshmallows (klasické nebo mini)
  • 200 g hořké nebo mléčné čokolády
  • 1 lžíce rostlinného oleje (pro lepší lesk čokolády)
  • Na ozdobu: drcené ořechy, barevné cukrové perličky, kokos nebo drcené sušenky

Postup:

  1. Připravte si ingredience: Rozložte marshmallows na tác a připravte si ozdoby na talířky, aby byly po ruce.
  2. Rozpusťte čokoládu: Čokoládu nalámejte na kousky a rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě (při nižší teplotě, po 30sekundových intervalech, abyste ji nepřehřáli). Přidejte lžíci oleje, aby byla čokoláda lesklá a hladká.
  3. Obalování: Marshmallows napichujte na párátka nebo špejle, ponořte je do rozpuštěné čokolády a otáčejte, aby se obalily rovnoměrně.
  4. Ozdobte: Ještě než čokoláda ztuhne, posypte marshmallows vybranou ozdobou.
  5. Tuhnutí: Položte obalené marshmallows na pečicí papír a nechte ztuhnout při pokojové teplotě nebo v lednici.
  6. Podávejte: Po ztuhnutí stáhněte marshmallows ze špejlí nebo je podávejte jako roztomilé jednohubky na tyčkách.