Články autora Jana Čiháková

Balenciaga šokuje novou peněženkou: Zmačkaný pytlík od chipsů v ceně měsíční mzdy
Balenciaga šokuje novou peněženkou: Zmačkaný pytlík od chipsů v ceně měsíční mzdy

Módní svět dobývá nový trend! Některé kousky jsou totiž doslova k nakousnutí. Balenciaga se například v roce 2025 chystá uvést…

Paradox systému: Rostlinné výrobky mohou nadále používat označení spojené s masem
Paradox systému: Rostlinné výrobky mohou nadále používat označení spojené s masem

Zemědělský výbor Evropské unie navrhoval, aby se pro vege burgery nebo steaky z tofu užívalo nové názvosloví. To mělo být…

Pečivo nemusí být nutně kalorickou bombou: Zkuste to proteinové
Pečivo nemusí být nutně kalorickou bombou: Zkuste to proteinové

Není nad čerstvý rohlík s máslem. Nicméně každý, kdo se alespoň okrajově zajímá o příjem kalorií tuší, že se vysoký příjem…

Ledové víno je pro vinaře risk, který se vyplatí: Nabízí totiž nepřekonatelný zážitek
Ledové víno je pro vinaře risk, který se vyplatí: Nabízí totiž nepřekonatelný zážitek

Vinobraní je u konce, přesto některé hrozny na vinicích zůstávají. Ten správný glanc jim totiž dodají až první mrazy. Proces…

Mladý Kanaďan rozpoutal na Tik Toku okurkovou mánii: Na Islandu rázem došly zásoby
Mladý Kanaďan rozpoutal na Tik Toku okurkovou mánii: Na Islandu rázem došly zásoby

Sociální sítě bývají často předkládány jako příklad nesprávné praxe ovlivňování spotřebitelů, nicméně existuje pár světlých výjimek, které stojí rozhodně za…

Mysleli jste si, že nic horšího než Prime už nehrozí? Omyl! Na světě je Lunchly
Mysleli jste si, že nic horšího než Prime už nehrozí? Omyl! Na světě je Lunchly

Neskutečná tsunami Prime drinků, která „spláchla“ celou generaci dětí školního věku, polevila. Klid ale dlouho nebude. Na trh totiž míří…

Manažer kreativní kuchyně Miroslav Šole: Levitate je cesta za nepoznaným zážitkem
Manažer kreativní kuchyně Miroslav Šole: Levitate je cesta za nepoznaným zážitkem

Jestli jste si doposud mysleli, že něco víc než michelinská restaurace neexistuje, jste na omylu. Na konci Pařížské ulice s…

Z historie popcornu: Býval rituální potravinou indiánů, dnes by bez něj zkrachovala kina
Z historie popcornu: Býval rituální potravinou indiánů, dnes by bez něj zkrachovala kina

Lístek do kina už rozhodně není žádnou levnou záležitostí, přesto sotva pokryje provozní náklady. Klíčovým zdrojem příjmů, který umožňuje kinům…

Aristokraté věděli, jaký poklad mají na stole: Raci překvapí jedinečnou chutí
Aristokraté věděli, jaký poklad mají na stole: Raci překvapí jedinečnou chutí

Slabost pro ně měl Karel IV. i František Josef I. a je zřejmé, že to nebyli jediní panovníci, jejichž oku…

Banánové víno budí zvídavost: Překoná věhlas jablečného cideru?
Banánové víno budí zvídavost: Překoná věhlas jablečného cideru?

Vinaři i zarytí milovníci vína možná právě pláčou. Po medovém vínu, vínu z červené řepy, rakytníku anebo jablek přichází další…

MUDr. Jana Ježková: Děti nemají pocit žízně, napijí se, až když už je pozdě
MUDr. Jana Ježková: Děti nemají pocit žízně, napijí se, až když už je pozdě

Nedostatek tekutin může mít vážné důsledky na zdraví dětí i jejich školní výkony. Jak zajistit, aby vaše děti pily dostatek…

Máslo v hodnotě zlata: Proč se jeho cena šplhá i na 70 korun?
Máslo v hodnotě zlata: Proč se jeho cena šplhá i na 70 korun?

Zatímco v posledních několika měsících cena másla nijak nekolísala, nyní spotřebitelé zaznamenávají její růst. „Kostka“ jde pořídit i za 70…