29.01.2024 POŘAD VE VARU/PRIMA
Že je zdravá strava nudná? Nenechte se plést. Marinovaný lilek na pyré ze žluté čočky osvěžený kokosovým jogurtem podle Davida Müllera předčí všechna očekávání.
Doba pečení: 15 min
Příprava: 20 min Počet osob: 2
Nejprve si lilky rozřízneme napůl a poté uvnitř nařízneme každou polovinu na malé mřížky, aby dobře nasákly marinádu.
Poté si připravíme marinádu s harissou. Do misky dáme Harissa pastu, med, hořčici, osolíme, přidáme jablečný ocet, olej, zamícháme a nyní do lilku marinádu nalijeme, aby se nasákl. Lilky dáme do trouby rozehřáté na 180°C na cca 15 minut.
Mezitím si nachystáme čočku. Čočku žlutou nebo červenou rozvaříme s kurkumou, římským kmínem a přidáme cukr a sůl. Čočku rozmixujeme a uděláme z ní pyré.
Nyní smícháme jogurt s trochou kokosového sirupu a rozmícháme.
Na pyré naservírujeme lilek, na něj dáme kokosový jogurt, posypeme zrníčky granátového jablka a nasekanou mátou. Můžeme také přidat pálivou sriracha majonézu
26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.
06.05.2024 | Francouzští pekaři v neděli upekli nejdelší bagetu na světě a překonali tak rekord, který dosud v Guinnessově knize rekordů drželi Italové. Bageta, kterou vytvořili na okraji Paříže v obci Suresnes měřila 140,5 metru. Informoval o tom dnes server BBC.
10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.